top of page
שמעון אמונה,
מייסד המסעדה
אמנון אמונה,
בנו וממשיך דרכו
הסיפור שלנו
אי שם בשנות ה- 60 של המאה הקודמת
הסיפור של ממלכת הקבבים המפורסמת באזור באר שבע והסביבה מתחיל..
באותה תקופה עלה שמעון אמונה מפרס, והחליט לפתוח שיפודיה קטנה בעיר מגוריו באר שבע.
את 'קבב אמונה' הקים שמעון בסמטה שהפכה לביתה של המסעדה עד לעצם היום הזה.
מאז, במשך למעלה מ- 50 שנה, המוני סועדים התמכרו למנת הדגל של קבב אמונה: קבבונים קטנים ועסיסיים, שעטופים בלאפה מנחמת ובסלטים מגרים.
ההצלחה עשתה את שלה, והסועדים שפקדו את קבב אמונה הלכו והתרבו.
כדי שיהיה מקום לכולם - המסעדה התרחבה,
וכיום היא פונה למדרחוב של העיר העתיקה עם פינות ישיבה בתוך המסעדה ומחוצה לה.
במרוצת השנים מסורת הכנת הקבבים עברה משמעון לבנו אמנון שממשיך את דרכו, עם קבבים משובחים שהפכו לחלק בלתי נפרד מההווי של אזור הדרום.
bottom of page